Covid-19

Wij werken op het gebied van covid volgens de landelijke richtlijnen.

HerfstZorg is zich er zeer van bewust dat het coronavirus (covid-19) impact heeft op het leven van onze cliënten en onze medewerkers. Vooral voor ouderen heeft dit een grote impact.

Corona

Wij werken op het gebied van het coronavirus (COVID-19) volgens de landelijke richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de GGD en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

HerfstZorg volgt dagelijks nauwlettend de ontwikkelingen. De gezondheid van onze cliënten én die van onze medewerkers staan voorop. Zodra de overheid (RIVM) verzoekt om aanpassingen te doen in de werkwijze, volgen we dit advies op.

Voor de meest actuele informatie, adviezen en andere vragen over het coronavirus verwijzen wij naar de website van het RIVM

Advies

Wij adviseren onze medewerkers maar ook Cliënten om onderstaande hygiëne-protocol in acht te nemen:

  • Schud geen handen;
  • Was uw handen regelmatig met water en zeep of handalcohol;
  • Nies of hoest in uw elleboog;
  • Houd zoveel mogelijk afstand van mensen, bij voorkeur 1,5 meter (2 armlengtes). In sommige situaties is dit niet altijd mogelijk, het is een advies, dus ga er verstandig mee om;
  • Vermijd aanraken van de ogen, mond en neus met ongewassen / niet gedesinfecteerde handen;
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi na gebruik direct weg;
  • Was meerdere keren per week hand/thee en vaatdoeken.

Hulp van HerfstZorg tijdens corona?

Wij merken dat veel mantelzorgers overbelast raken in deze tijden. U kunt onze hulp inschakelen voor het halen van boodschappen, helpen met het bereiden van de maaltijd of even een wandeling maken. Natuurlijk kunnen wij ook helpen bij het extra wassen van de handdoeken en vaatdoeken, of het helpen in de huishouding.

Dagbesteding

Door de gedeeltelijke sluiting van de dagbesteding kan HerfstZorg (tijdelijk) individuele begeleiding in de thuissituatie bieden, waardoor de mantelzorger het wél vol kan houden. Onze medewerkers hebben een (mantel)zorg achtergrond en ervaring met dementie.

Vragen

In deze uitzonderlijke periode wensen wij iedereen goede gezondheid toe. Heeft u vragen omtrent het Coronavirus of zoekt u tijdelijk extra hulp in de familie? Neem dan gerust via telefoonnummer 06 24 127 539 contact met ons op.