Darmkanker: Bewustwording alarmsignalen in maart

Darmkankermaand: Leer de alarmsignalen herkennen met HerfstZorg

Preventie

Alarmsignalen van darmkanker: Herken ze op tijd

Maart is de internationale darmkankermaand, waarbij extra aandacht wordt gevraagd voor het tijdig ontdekken van darmkanker. In Nederland overlijden er dagelijks 12 mensen aan deze ziekte. Gelukkig is darmkanker goed te behandelen wanneer het in een vroeg stadium wordt ontdekt. Daarom is het van groot belang om de alarmsignalen van darmkanker te herkennen.

7 alarmsignalen van darmkanker

HerfstZorg staat klaar om u te ondersteunen bij het herkennen van de 7 alarmsignalen van darmkanker:

  1. Bloed of slijm in de ontlasting
  2. Een verandering in de ontlasting die niet over gaat
  3. Minder zin in eten
  4. Buikpijn of buikkramp
  5. Loze aandrang
  6. Afvallen zonder oorzaak
  7. Vermoeidheid die niet overgaat (door bloedarmoede)

Belangrijk om serieus te nemen

Het is belangrijk om deze signalen serieus te nemen en op tijd actie te ondernemen. Vooral voor senioren en hun naasten is het van belang om alert te zijn op deze signalen, omdat zij een verhoogd risico hebben op darmkanker.

Deskundige zorgprofessionals

Als zorgverlener staat HerfstZorg klaar om u te ondersteunen bij het herkennen van deze alarmsignalen en om u te adviseren over de te nemen stappen bij mogelijke gezondheidsproblemen. Onze deskundige zorgprofessionals helpen u graag bij het vroegtijdig ontdekken van darmkanker en andere gezondheidsproblemen.

De Maag Lever Darm Stichting

Daarnaast willen wij ook graag verwijzen naar de Maag Lever Darm Stichting, die zich inzet voor de bestrijding van darmkanker en het bevorderen van vroegtijdige opsporing van deze ziekte. Op hun website vindt u uitgebreide informatie over darmkanker en de mogelijkheden voor preventie en behandeling.

Contact opnemen met HerfstZorg

Heeft u vragen over onze diensten of wilt u meer weten over hoe wij u kunnen ondersteunen bij het herkennen van de alarmsignalen van darmkanker? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundige zorgprofessionals staan klaar om u te helpen.

Internationale darmkankermaand

Samen kunnen we ervoor zorgen dat darmkanker tijdig wordt ontdekt en behandeld, zodat meer mensen deze ziekte kunnen overwinnen. Dit is dan ook de reden waarom de Maag Lever Darm Stichting, in samenwerking met diverse zorginstellingen en huisartsenpraktijken, de maand maart uitroept tot internationale darmkankermaand. Het doel hiervan is om meer aandacht te vragen voor de alarmsignalen van darmkanker, zodat mensen hier tijdig op kunnen reageren en daardoor de kans op genezing vergroten.

Preventieve gezondheidszorg

Preventie en vroegtijdige opsporing van darmkanker zijn van groot belang om de ziekte te kunnen behandelen en overwinnen. Bij HerfstZorg staan wij klaar om u te ondersteunen bij het herkennen van de 7 alarmsignalen van darmkanker en adviseren wij u graag over de te nemen stappen bij mogelijke gezondheidsproblemen. Wij vinden het belangrijk om niet alleen aandacht te besteden aan de fysieke gezondheid van onze cliënten, maar ook aan hun emotionele welzijn. Daarom bieden wij naast onze reguliere zorgdiensten ook gezelschap voor senioren aan.

In samenwerking met diverse zorginstellingen en huisartsenpraktijken roept de Maag Lever Darm Stichting de maand maart uit tot internationale darmkankermaand. Het doel hiervan is om meer aandacht te vragen voor de alarmsignalen van darmkanker, zodat mensen hier tijdig op kunnen reageren en daardoor de kans op genezing vergroten.

Op de website van de Maag Lever Darm Stichting vindt u uitgebreide informatie over darmkanker en de mogelijkheden voor preventie en behandeling. Wanneer u vragen heeft over onze diensten of behoefte heeft aan gezelschap voor uw naaste of geliefde, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze deskundige zorgprofessionals staan voor u klaar. Samen kunnen we ervoor zorgen dat darmkanker tijdig wordt ontdekt en behandeld, zodat meer mensen deze ziekte kunnen overwinnen.

Gerelateerde artikelen

Preventie