Vervangende Mantelzorg Overeenkomst met CZ

Professionele vervangende mantelzorg voor CZ-verzekerden. Uw zorg, onze zorg.

Zorgverzekering

Inleiding

Wij zijn verheugd om onze samenwerking met zorgverzekeraar CZ aan te kondigen. HerfstZorg biedt nu vervangende mantelzorg aan voor cliënten die verzekerd zijn bij CZ. Dit betekent dat u of uw naaste kan rekenen op professionele en persoonlijke zorg wanneer dat nodig is.

CZ-logo

Wat is Vervangende Mantelzorg?

Vervangende mantelzorg, ook wel respijtzorg genoemd, is tijdelijke zorg die de reguliere mantelzorger ontlast. Dit kan bijvoorbeeld voor een paar uur per week, een hele dag of zelfs een langere periode zijn. Het doel is om mantelzorgers de tijd en ruimte te geven om te ontspannen, hun eigen zaken te regelen of even bij te komen.

Voordelen van de Overeenkomst met CZ

 1. Toegang tot Professionele Zorg: Met onze overeenkomst heeft u toegang tot professionele mantelzorgdiensten die volledig vergoed worden door CZ.
 2. Flexibele Zorg: Onze diensten zijn flexibel en kunnen worden aangepast aan uw behoeften. Of u nu hulp nodig heeft voor een paar uur of voor een langere periode, wij staan voor u klaar.
 3. Ervaren Zorgverleners: Onze zorgverleners zijn zorgvuldig geselecteerd en hebben de nodige ervaring en kwalificaties om hoogwaardige zorg te bieden.
 4. Rust en Ontspanning voor Mantelzorgers: Door gebruik te maken van vervangende mantelzorg kunnen reguliere mantelzorgers even op adem komen en tijd voor zichzelf nemen.

Voorwaarden van CZ

CZ hanteert specifieke voorwaarden voor het vergoeden van vervangende mantelzorg. Enkele belangrijke voorwaarden zijn:

 1. Zorgindicatie: De zorgvrager moet een geldige zorgindicatie hebben die recht geeft op vervangende mantelzorg.
 2. Verzekering van de Mantelzorger: De mantelzorger moet bij CZ aanvullend verzekerd zijn voor mantelzorgvervanging. De vergoeding geldt voor de mantelzorger, niet voor de ontvanger van de mantelzorg.
 3. Goedkeuring door CZ: De aanvraag voor vervangende mantelzorg moet worden goedgekeurd door CZ. Dit betekent dat de zorgvrager en de mantelzorger moeten kunnen aantonen dat de vervangende mantelzorg noodzakelijk is.
 4. Maximale Vergoeding: CZ vergoedt een bepaald aantal dagen of uren per jaar. Het is belangrijk om vooraf te informeren hoeveel zorg er vergoed wordt, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan. Deze vergoeding geldt alleen voor de mantelzorger.
 5. Gecontracteerde Zorgaanbieders: De vervangende mantelzorg moet worden verleend door een zorgaanbieder die een contract heeft met CZ, zoals HerfstZorg.

Voor een volledig overzicht van de voorwaarden en om te controleren of u in aanmerking komt, kunt u de pagina over vervangende mantelzorg op de website van CZ bezoeken.

Hoe Werkt het?

 1. Intakegesprek: We beginnen met een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek om uw wensen en behoeften in kaart te brengen.
 2. Zorgplan op Maat: Op basis van het intakegesprek stellen we een zorgplan op dat precies past bij uw situatie.
 3. Start van de Zorg: Onze zorgverlener komt op de afgesproken tijden bij u thuis om de zorg over te nemen. U ontvangt maandelijks een gespecificeerde factuur zodat u precies weet welke zorg is verleend.

Kosten en Vergoedingen

De kosten voor vervangende mantelzorg worden vergoed door CZ, afhankelijk van uw zorgverzekering en indicatie. Wij helpen u graag bij het aanvragen van deze vergoedingen en zorgen ervoor dat alles soepel verloopt.

Contact

Bent u verzekerd bij CZ en heeft u interesse in onze vervangende mantelzorgdiensten? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of om een intakegesprek in te plannen. Wij staan klaar om u en uw naaste de zorg te bieden die u verdient.

Bij HerfstZorg zorgen wij ervoor dat uw naaste in goede handen is, zodat u met een gerust hart even afstand kunt nemen. Wij kijken ernaar uit om u van dienst te zijn!