Tarieven

Wij verlenen onze diensten op basis van een zorgindicatie, op particuliere basis of een combinatie daarvan.

Intakegesprek

We komen eerst bij uw dierbare naaste thuis voor een kennismakingsgesprek. Dit is een vrijblijvend en kosteloos gesprek waar we de individuele wensen vastleggen.

Kostenoverzicht

U ontvangt maandelijks een gespecificeerde factuur. Zo weet u altijd precies wanneer en op welke momenten u van onze mantelzorg dienstverlening gebruikt heeft gemaakt. U betaalt deze factuur zelf, of vanuit uw Persoons Gebonden Budget (PGB)*. Als u meer wilt weten over het aanvragen van een PGB en de mogelijkheden die dit biedt, nodigen we u uit om onze tips en informatie over PGB’s pagina te bezoeken.

Tarieven

  • Het tarief wordt afhankelijk van de zorgindicatie bepaald. Op feestdagen, in het weekend of in de avond (tussen 18:00 uur en 8:00 uur) betaalt u een toeslag. Voor gespecialiseerde zorg, bijvoorbeeld bij dementie of revalidatie, nachtzorg en 24-uurs zorg, gelden andere tarieven en vergoedingen. Deze tarieven worden vooraf met u overeengekomen.
  • PGB en BTW: Voor PGB* houders is het tarief zonder btw.
  • We hanteren een minimale afname van twee uur.
  • Alle tarieven zijn exclusief aanvullende kosten, zoals bijvoorbeeld parkeerkosten.
  • Afhankelijk van uw woonplaats kunnen we een kilometervergoeding vragen.
  • HerfstZorg beschikt over een AGB codering

Uitjes

Wanneer we samen op stap gaan, zijn de kosten voor parkeren, reiskosten, toegangsbewijzen en consumpties voor uw rekening en worden bij voorkeur direct door u voldaan.

*Een Persoonsgebonden Budget (PGB) is een bedrag waarmee u zelf zorg en ondersteuning kunt inkopen. U bepaalt zelf hoe, wanneer en van welke aanbieder u de hulp en ondersteuning wilt ontvangen. U heeft dus zelf de touwtjes volledig in handen! Een PGB kunt u verkrijgen op basis van een indicatie op grond van de WLZ, WMO of ZVW. HerfstZorg adviseert u graag over de mogelijkheden en helpt u bij het organiseren hiervan. Voor informatie verwijzen we u naar de website van de SVB.