Diensten

Doktersbezoek

Onze mantelzorgers gaan mee op doktersbezoek, zodat uw naaste niet alleen het gesprek met de arts hoeft te voeren. Bovendien kan de mantelzorger notities maken.

U gaat op doktersbezoek, uw mantelzorger gaat met u mee.

Boodschappen en koken

We gaan samen met uw naaste boodschappen halen, brood voor de lunch, of de boodschappen voor een heel diner. Samen bereiden we de lievelings­maaltijd van vroeger.

Samen met de mantelzorger boodschappen doen.

Eropuit

Het is goed om iedere dag naar buiten te gaan. Gezelschap voor senioren. Samen eropuit wandelen in de buurt, het bos of op het strand. Gezellig naar een museum, naar de film, naar een theater of concertgebouw of gewoon naar de kapper.

Ga samen met uw mantelzorgen eropuit om leuke dingen doen.

Dagindeling

HerfstZorg begeleidt mensen met geheugen- en oriëntatie­problemen. Zaken als het plannen van activiteiten en het begeleiden van de dagelijkse gang van zaken, het nemen van besluiten en het structureren van de dag.

Dagindeling

Bijzondere momenten

In overleg begeleiden wij uw naaste tijdens bijzondere momenten in het leven, zoals een bruiloft, een jubileum, een bezoek aan vrienden of een begrafenis.

Uw mantelzorger begeleidt u naar de bijzondere momenten in het leven.

Administratie/Financiën

Wij beschikken over de kennis en kunde om uw financiële administratie te beheren. Onze administratieve medewerkers houden uw administratie en financiën op orde, zodat u langer zelfstandig en onbezorgd thuis kunt blijven wonen.

Administratie-financiën

Klaar voor de dag service

Op een bepaald moment kan het moeilijk worden om voor uzelf te zorgen. HerfstZorg kan u dan met onze “Klaar voor de dag service” helpen bij de lichamelijke en persoonlijke verzorging, zodat u zorgeloos aan uw nieuwe dag kunt beginnen.

Badkraan

Respijtzorg (vervangende zorg)

Heeft u een vaste mantelzorger, maar gaat deze op vakantie of is hij/zij overbelast? Wij nemen de zorg voor u over.

Respijtzorg oftewel vervangende mantelzorg, kan u hierbij uitkomst bieden. Wij helpen u tijdelijk als uw vaste mantelzorger op vakantie is, maar kunnen u ook langere tijd van dienst zijn als uw mantelzorger overbelast is.

 

Respijtzorg

Slaapdienst

Bent u ’s nachts liever niet alleen? Kunt u ’s nachts niet zonder ondersteuning of heeft u (na een ziekenhuisopname) behoefte aan nachtzorg? Dan bieden de slaap- en waakdiensten van HerfstZorg uitkomst! Is uw naaste net terug uit het ziekenhuis en wilt u niet dat hij/zij alleen in huis is. Wij bieden slaapdiensten aan om zo een oogje in het zeil te houden.

Slaapdienst