Boodschappen en koken

Onze mantelzorgers bieden hulp bij de boodschappen en het koken.

We gaan samen met uw naaste boodschappen halen, brood voor de lunch, of de boodschappen voor een heel diner. Samen bereiden we de lievelings­maaltijd van vroeger.

Geen sinecure

U staat er waarschijnlijk niet zo bij stil, maar iets simpels als boodschappen doen kan voor uw naaste een enorme opgave zijn. Uw naaste weet niet altijd alle producten te vinden, zeker als je bedenkt hoe vaak tegenwoordig de schappen worden veranderd. Dan zit er niets anders op dan om hulp te vragen, maar daar hebben veel ouderen nou precies moeite mee. De productinformatie is voor ouderen moeilijk om te lezen, waardoor het voor hen moeilijk wordt om verantwoorde keuzes maken. Wanneer het druk in de winkel is, zorgt dat voor veel onnodige stress. Een lange rij voor de kassa, en dan je portemonnee niet kunnen vinden. Vervolgens een eind slepen met een zware boodschappentas, en natuurlijk was er geen parkeerplaats in de buurt van de supermarkt te vinden. Allemaal kleine obstakels die voor uw naaste enorme hobbels kunnen zijn.

We zorgen dat de boodschappen opgeborgen worden, en helpen eventueel met de voorbereiding van de maaltijd. Het is natuurlijk ook mogelijk dat uw naaste meehelpt met koken, want samen koken is natuurlijk leuk. Onder het koken komen de verhalen. Wanneer gewenst eten we samen met uw naaste de maaltijd op. Zo kan er gelijk gekeken worden of uw naaste de maaltijd goed opeet. Of als er begeleiding nodig is bij het eten omdat dit niet zo makkelijk meer gaat helpen we hier waar gewenst. Natuurlijk doen we ook de afwas zodat uw naaste kan uitrusten.

Meer dan alleen de boodschappen halen

Onze particuliere mantelzorgers inventariseren eerst welke boodschappen er benodigd zijn. Vervolgens gaan ze samen met uw naaste naar de supermarkt, naar de markt of naar de favoriete winkel. Onze inzet is erop gericht om de oudere zo veel als mogelijk zelfstandig te laten ondernemen, en alleen daar in te grijpen waar nodig. Denk bijvoorbeeld aan het voorlezen van de etiket-informatie, het vinden van het juiste schap, of het aanreiken van artikelen waar uw naaste niet goed bij kan komen.

Mocht uw naaste onverhoopt niet meer in staat zijn om samen de boodschappen te halen, dan haalt onze mantelzorger vanzelfsprekend zelf de gevraagde boodschappen. Uiteraard zorgen we ervoor dat thuis de boodschappen netjes opgeborgen worden.

Samen koken is gezellig

Wanneer gewenst bereiden onze mantelzorgers samen met uw naaste de maaltijd. Dat is altijd gezellig, want tijdens het koken komen de verhalen. Afhankelijk van uw voorkeur eet de mantelzorger mee, want alleen eten vindt niemand prettig. Bovendien kan er dan gelijk gekeken worden of uw naaste de maaltijd goed opeet, en kan de mantelzorger, als het eten uw naaste niet meer zo gemakkelijk afgaat, begeleiding bieden. Uiteraard doen we na afloop de afwas, zodat uw naaste kan uitrusten.

Diensten

Voor wie langer zelfstandig thuis wil blijven wonen.