Mevrouw is erg vergeetachtig

In deze fase heeft de persoon met dementie vooral emotionele steun nodig.

Ons werk

Op bezoek bij mevrouw

Vanochtend vroeg ik me af: “hoe zal mevrouw reageren als ik er er straks weer naartoe ga?”. De vorige keer wist ze niet meer wie ik was en wat ik kwam doen. Mevrouw woont nu een tijdje in een verzorgingstehuis. Gelukkig is ze vandaag minder vergeetachtig. Ik vraag haar of we naar boven zullen gaan. Nee, daar heeft ze geen zin in. Dus ik naar de kantine om twee kopjes koffie te halen. Mevrouw drinkt haar koffie graag met melk en suiker en niet te vergeten een lepeltje. Vooral dat laatste is belangrijk, de vorige keer stuurde ze me terug.

Fotoboeken

Ze kan vandaag haar aandacht goed erbij houden, We drinken rustig koffie, we praten over van alles. Het weer en over de recente gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld dat mijn man aan zijn ogen is geopereerd. Ik vraag haar of ze fotoboeken of foto’s heeft. Ze wijst naar de muur waar een paar foto’s hangen. Helaas weet ze niet meer wie de mensen op de foto’s zijn.
Haar eigen fotoboeken zijn gestolen, vertelt ze.

Geschiedenis Utrecht

In een kast zie in een boek over de geschiedenis van Utrecht tijdens 17de eeuw. En haar aandacht en interesse is gewekt. We bekijken de plaatjes met statige herenhuizen, mensen van koningshuizen en van de hoogste beambten in regio Utrecht. Zo zitten we een tijd te praten over Utrecht, waar ze als klein meisje woonde.

Eten

Plotseling komt de verzorgster een pannenkoek brengen, ik zie dat de tijd snel is verstreken.
We nemen afscheid, maar eenmaal in de auto bedenk ik mij dat het misschien gezelliger was geweest om samen te eten. Dus voortaan maar wat gaan halen, dan kunnen we samen lunchen.

Gezellig!

Gerelateerde artikelen

Ons werk