Langer thuis blijven wonen met dementie

Dementie begeleiding

Ons werk

Vanochtend werd ik gebeld door de buurvrouw van een cliënte. Cliënte had vannacht doodsbang bij haar aangebeld. Ze had vreemde mannen in haar huis gezien. Nadat de politie de woning gecontroleerd had, is de buurvrouw met de cliënte mee naar huis gegaan om haar op haar gemak te stellen.

Begeleiding dementie thuis

Ik ben iets eerder dan normaal naar cliënte toegegaan. Mevrouw gaf aan dat ze poezen in de woonkamer zag lopen. Mevrouw heeft geen poezen.  Ook hoorde ze een mannenkoor zingen. Het was doodstil in huis. Ik heb gelijk een van haar kinderen gebeld om dit te bespreken. Mevrouw is ver in de negentig. Ze komt altijd heel erg pienter en fit over, maar een beginnende dementie valt natuurlijk nooit uit te sluiten.

Mantelzorg en Werk

Omdat de kinderen van cliënte allemaal een drukke baan hebben, werd HerfstZorg destijds benaderd vanwege onze klaar voor de dag service. Het werd voor hun te zwaar om mantelzorg en werk te combineren. Mevrouw wil zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Daarom is het goed dat HerfstZorg de kennis en kunde in huis heeft om ouderen te begeleiden bij dementie thuis. Mocht onverhoopt de diagnose ‘beginnende dementie’ gesteld worden, dan hoeft er niet naar een andere zorgverlener te worden uitgekeken. Hierdoor blijft mevrouw deze onnodige extra belasting bespaart.

Gerelateerde artikelen

Ons werk