Nieuwe rollator

Wij doen net dat stapje extra.

Ons werk

Als ik op de bel druk, gaat de deur gelijk open. Ik loop naar boven en mevrouw staat al te wachten. Ze is zichtbaar blij dat ik er ben: “Heerlijk je bent er, kom we gaan eerst even op de bank zitten.”. Ze verteld over haar weekend. Een van de kinderen heeft haar opgehaald en ze mocht er eten, “Het was erg lekker, ik heb genoten!”.

Nieuwe rollator

“O, er staat een grote doos in de hal. Gisteren is de rollator geleverd, wil jij deze even in elkaar zetten?“, vraag ze. Om er vervolgens met een glimlach aan toe te voegen: “Mij lukt dit niet, ik ben erg onhandig.”.

Vanzelfsprekend ga ik de rollator in elkaar zetten. Ik pak de handleiding erbij en ga ermee aan de slag. In een mum van tijd had ik het ding geassembleerd en mevrouw zegt “Wat heerlijk dat de rollator klaar is. Zullen we dan nu boodschappen gaan doen?”

Ze is overduidelijk content met haar nieuwe rollator.

Checklist

Voordat we weggaan is er altijd een ritueel:

  • Huissleutels: ✔
  • Autosleutels: ✔
  • Zonnebril: ✔ (mevrouw ziet slecht en heeft een speciale bril voor daglicht
  • Flesje water: ✔ (ze moet de hele dag door goed drinken, voor haar nieren)
  • Boodschappenbriefje: ✔
  • en nu dan ook de rollator: ✔

… we kunnen eindelijk vertrekken.

Naar buiten

We lopen naar buiten met de rollator. Onderweg stoppen we even zodat mevrouw kan uitrusten op de rollator. “Ideaal” zegt ze, “deze had ik veel eerder moeten kopen.”. Na een paar minuten lopen we weer door.

Groenteman

Toen we bij de groenteman waren, zei ze: “Ik heb zin in stampot andijvie, ik hoop dat ze dat hebben.”. Gelukkig had de groenteman dit klaarstaan. Ze koopt twee kant en klare maaltijden. “Dit is genoeg” zegt ze, “over twee dagen ben je er toch weer?”. Vervolgens gaan we naar de bakker, voor een overheerlijk brood. “Hier bakken ze het beste brood van heel Amsterdam.” zegt ze.

Terug naar huis

Rustig lopen we weer terug naar huis. Deze keer kan ze zonder stoppen terug lopen.

Thuis aangekomen zet ik één maaltijd in de koelkast, de andere zet ik vast klaar zodat mevrouw deze in de magnetron kan opwarmen. Het brood gaat in de vriezer, “Dan blijft het lekker vers.” zegt ze.

Nadat ik de rollator in de zijkamer heb gezet, ga ik naar huis.

“Tot over 2 dagen!” zegt mevrouw, “Dan gaan we weer naar de groenteman.”.

Gerelateerde artikelen

Ons werk